Dünya Gazetesi 29 Nisan 2016, Cuma günü Mercek ekibinde YSM Yazılım CEO’sunun bilişim sektörüne ışık tutan röportajı:
KOBİ’lere yönelik özel CRM, ön muhasebe, şantiye yönetimi, üretim, insan kaynakları, hedef, bütçe, risk yönetimi, satın alma, B2B konularda çözümler sunan YSM Yazılım CEO’su Sedat Yazıcı 4.5G ile mobilite şirketlerin iş yapış biçiminin daha da hızlanacağını belirtti. Kara kaplı defterden Excel’e oradan da masaüstü yazılımlara geçen şirketlerinYSM gibi çözümlerle de bulut tabanlı yazılım sistemlerine geçtiğini söyleyen Yazıcı, “Türkiye’de halen defterle işini görmeye çalışan birçok firma olduğu gibi; ofiste hırsızlık, virüs ve maillerden gelen zararlı dosya ve linklerle şifrelenmiş dosya ve klasörleri açmamak gibi sıkıntılar yaşayan veya özgürlüğün ve teknolojinin tadını çıkararak buluta işini taşıyan çok sayıda firma var. YSM olarak satışlarımızın ivmesinden değişimi iyi gözlemliyoruz” diye konuştu.
YSM olarak firmaların iş yapış biçimini nasıl değiştirdiklerini anlatan YSM Yazılım CEO’su Sedat Yazıcı, “YSM Yazılım olarak KOBİ işletmelerine özel CRM, ön muhasebe, şantiye yönetimi, üretim, insan kaynakları, hedef, bütçe ve risk yönetimi, satın alma, B2B gibi çözümlerimi yüzde 100 online ve mobil olarak yüzde 100 yerli ve milli sermayemizle, Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı’nda geliştiren bir Ar-Ge şirketiyiz. Türkiye’de YSM.BULUT yurt dışında ise YSM.CLOUD markasıyla sunduğumuz bu yazılım çözümleri yüzde 100 bulut mimarisine uygun ve piyasadaki en kapsamlı entegre çözümlerden. Şirket dışındayken bir patronun satın alma talebine onay vermesi, satışçının sipariş alırken stok durumuna ve müşteri bakiye ve risk durumunu kontrol etmesi, müteahhitin istediği yerde şantiyenin malzeme ve işçilik ile kar/zarar ve fiziki ilerleme takibini yapabildiği iş yapış şekilleri YSM.BULUT çözümleri ile Windows, Pardus, Android veya iOS işletim sistemli internete bağlı herhangi bircihazla çok ama çok kolay” diye konuştu.
Yazıcı, “YSM Yazılımın CEO’su olarak devamlı söylediğim bir cümle var: sosyal medya ve e-mail okuma cihazı olarak kullanılan akıllı telefon ve tabletleri biz YSM olarak iş yönetim cihazlarına dönüştürdük. Denemesi bedava. Bu cümleye ek olarak 4.5G hızı ile işinizi ‘like’ tuşuna basmak kadar kolay ve hızlı hale getirdik” ifadesini kullandı. İş ortakları arasında İş Bankası, İşnet gibi finans sektörünün, e-fatura, e-defter ve KEP gibi SMS, MMS, Faks, e-dönüşüm sektörünün bulunduğunu ifade eden Yazıcı, “Buradan açıklama yapmamın imzalamış olduğum sözleşmelere uygun olmadığı bazı özel/gizli servisler de çok yakında piyasaya sunulacak, biz de paylaşmış olacağız” dedi.
4.5G’nin girişimcilere sunacağı fırsatların hayal gücü ile sınırlı olduğunu belirten Yazıcı, özellikle upload yani dosya yükleme hızının çok ciddi arttığını ifade eden Yazıcı, “Bu hızı ADSL’de çok zor buluyorsunuz. Dolayısıyla bulutta depolama ve yedekleme işi hızlı gelişebilir. Bizim YSM olarak odaklandığımız FinTech ve SaaS dünyasıdır. 2020 YSM stratejik planımızda bir çok girişim, fırsat ve yatırım konusu buluyor. Melek yatırımcılar ve venture capital şirketler YSM gibi bulut/mobil tabanlı çözümlere giriş yapmayı tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.
Pazarda yeni yatırım fırsatları olduğunu dile getiren Yazıcı söylerini şöyle sürdürdü: “İşlerin biraz büyümesi ve kullanıcı sayısının artması ile şirketin kısa vadede işini gören bu yazılımdan vazgeçmesine neden oluyor. Yazılımdan mezun oluyor diyebiliriz, piyasada böyle bir tabir oluştu. Şirket verilerinin de yeni yazılıma aktarılamaması ile şirketlerde veri ve para kaybına sebep olduğunu da görmekteyiz. Şirketlere yaptığımız bu tavsiye yatırımcılar içinde geçerli. Melek yatırımcıların da bu tür yazılımlar yerine YSM benzeri ölçeklenebilir çözümlere yatırım yapmasını tavsiye edebilirim.”
Haber ile ilgili görseller:
Büyültmek için üzerine tıklayınız…