Günümüzde dijital dönüşüm süreciyle birlikte,
teknolojik gelişmelerin hızlanması hayatın her alanında etkisini
göstermektedir. Bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak
Gelir İdaresi Başkanlığı da teknolojiye uygun hedefler ortaya koymuştur.
Özellikle e-belge uygulamaları ile Başkanlığımız, kayıt dışı ekonomiyle
mücadele kapsamında mükellef grupları arasında haksız rekabetin engellenmesi,
kâğıt belge kullanımından kaynaklanan maliyetlerinin azaltılması, standart
belge formatlarının oluşturulması ve kamu hizmeti kalitesinin arttırılmasını
hedeflemektedir.
Vergiden muaf olmayan serbest meslek erbapları (doktor, mühendis, sanatçı, menajer, serbest muhasebeci ve mali müşavir, yeminli mali müşavir vb.) istemeleri halinde hemen e-SMM uygulamasına geçiş yapabilecekler. e-Serbest Meslek Makbuzu kesmek 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren zorunlu olacak. 5 milyon TL cirolu firmalara da e-Fatura kesmek ve e-Defter düzenlemek 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren zorunlu olacak. Benzer bir zorunluluk 1 ocak itibariyle 5 bin TL veya 30 bin TL limitlerle E-Arşiv Fatura şeklinde gelmişti. Bu limitlerin altında şirketlere veya kişilere kağıt fatura düzenlenebiliyordu.
e-Belge uygulamalarımızın tüm mükellef gruplarımızca yaygın olarak kullanımını sağlamak amacıyla; 19/10/2019 tarihinde 509 sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır. Konuyla ilgili blog yazımızı okumak için tıklayınız.
Konuyla ilgili İHA’da çıkan haberde YSM Yazılım Kurucusu Sedat Yazıcı’nın şu ifadelerine yer verilmiştir,
Özellikle KOBİ işletmelerine online çalışan yazılım çözümleri geliştirdiğimiz Kocaeli Üniversitesi Teknopark’taki firmamızda, bu düzenlemenin zorunlu hale getirdiği serbest meslek mensuplarını da kapsayan bir çözüm olarak ‘CHark SMM’yi geliştirdik YSM yazılım çözümlerimizde 2013’den beri, PİR yazılımlarımızda da 2018’den beri kağıt veya elektronik faturalarla oluşturulan müşteri ve bağlı borç kayıtları, ilgili ekranlara koyduğumuz ‘Tahsilat İste’ tuşlarıyla kredi kartından güvenli bir şekilde tek çekim veya taksitli bir şekilde tahsil edilebiliyor. Verimlilik, hız ve kolay karar verebilmenin, rekabette rakiplerden öne geçmenin yolu e-dönüşüm çözümlerini kullanmaktan geçiyor.
İHA’da yayınlanan habere ulaşmak için tıklayınız
15 Günlük Ücretsiz Deneme Paketini Denemek İçin Tıklayınız!