Ulusal ekonomi gazetesi Dünya Gazetesi, 29 Eylül 2015 Salı günkü sayısında YSM Yazılım’ı haber yapıp, genel müdürümüz Sn. Sedat Yazıcı’nın görüşlerine yer verdi.
Türkiye yazılım sektöründe bulut teknolojileri ve katma değerli servisler gibi ana unsurların büyümeyi beslediğini söyleyen YSM Yazılım CEO’su Sedat Yazıcı, önümüzdeki 10 yıl içerisinde internet tabanlı olmayan iş yazılımının kalmayacağını vurguladı. Sektöre bakıldığında özellikle sağlık ve enerji alanında yazılım projelerinin arttığını söyleyen Yazıcı, mobil yazılımdaki gelişmelere de dikkat çekerek “Mobil yazılımlar, akıllı telefon kullanım hacminin ve uygulama kullanma alışkanlıkların artması ve buna bağlı olarak mobil yazılım talebinin genişlemesi ile ivme kazandı. Mobilde yazılım geliştirme ihtiyacı, yazılım sektörüne yeni bir boyut kazandırdı. Buna paralel olarak uygulamaların bulut eksenli ve web tabanlı olması trendi de mobil yazılımların gelişme hızını destekledi. 10 yıl içerisinde internet tabanlı olmayan iş yazılımının kalmayacağı öngörülüyor. Telefonlar bilgisayarların yerini almaya devam ettikçe her şey mobil düzlemde ilerleyecek” diye konuştu.
Kurumsal düzeyde de artık kurumsal mobil uygulamaların her kademede kullanıcıya sunulmaya başladığını söyleyen Yazıcı, “Bir taraftan e-fatura, e-defter gibi yasal zorunlulukların da kullanıcıları mobil tabanlı çözümlere yönlendirdiğini not etmeliyiz. YSM.Bulut olarak Kocaeli Üniversitesi Teknopark alanında her iki kategoride de yazılımlar geliştiriyoruz. Yazılımlarımız düşük bütçeli ve kiralanabilen yani abonelik (SaaS) iş modeli ile özellikle KOBİ işletmeleri için geliştiriliyor. Makro ölçekli işletmeler için de çözümlerimiz var. Ürün portföyü olarak Türkiye’nin en kapsamlı bulut yazılım firmalarından biriyiz, diyebilirim. Konumlandırma ve segmentasyon anlamında çok geniş bir hedef kitleye hitap ediyoruz” dedi.
Yerli yazılım için kamu spotu
2016’da hem bulut hem de mobil yazılım pazarının önemli büyüme kaydedeceğine dikkat çeken Yazıcı, “Bildiğiniz üzere 4.5G 2015 Nisan’da hizmete başlayacak. Bunun oluşturacağı pazarlama rüzgarının bulut ve mobil yazılım pazarına katkısının büyük olacağını düşünüyoruz. Klasik masaüstü yazılım yapan şirketlerin, projelerini mobile taşımak zorunda olduğunu söyleyebiliriz. Web ve mobilde olmayanlar 2-3 sene içinde pazardan düşebilir, çünkü sektör bu kadar sert bir şekilde dönüşüyor. Bu konuda sektörün tüm paydaşlarına önemli roller düşüyor” şeklinde konuştu.
Şantiye yönetimi üzerine PİR isimli bir yazılım geliştirdiklerini dile getiren Yazıcı, bulut tabanlı yazılımın 2011 yılından beri sektörün ilk ve tek yazılımı olduğunu vurguladı. Bu yazılım İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi işbirliğiyle İMO üyelerine ve KYDM Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği’ne 6 ay ücretsiz lisans şeklinde verdiklerini kaydeden Yazıcı, “Ayrıca Kocaeli Ticaret Odası üyelerine özel uyguladığımız KobiPirin isimli inovatif bir projemiz var. KOTO.KobiPirin projemize başvuran her firmaya N360 isimli Bulutta Nakit Akışı ve Finans yazılımını da yine ücretsiz lisans olarak vermekteyiz” diye konuştu. Bu gibi hamleler ile bulut pazarının büyümesine katkıda bulunduklarını ifade eden Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Amaç yabancı değil, yerli bulut yazılımları ile pazarı büyütmek olmalı. Kamu stratejisini bu yönde uygularsa sektör hızlı büyür. Kamu desteği her sektörde olduğu gibi bunun için şart. Yerli yazılımı, yerli teknolojik çözümleri teşvik eden bir kamu spotu bile farkındalık oluşturmak açısından çok faydalı olabilir.”
Büyük halini görmek için lütfen üzerine tıklayınız…